Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Malin Ferm – ny provsamordnare för Medicinska Fakulteten vid Lunds universitet

Bild på Malin Ferm
Malin Ferm, provsamordnare vid Medicinska fakulteten

Malin är ny provsamordnare för Medicinska Fakulteten sedan februari 2024.

Vem är du?

Jag heter Malin, är 45 år och bor i Löddeköpinge med min familj och två hundar.

Vad har du gjort tidigare?

Jag kommer från Läkarprogrammets kursadministration där jag arbetat som utbildningsadministratör samt provsamordnare.
Innan jag började vid LU, arbetade jag som gruppchef för ett tiotal administratörer på Riksbyggen. Åren innan dess var jag bostadsadministratör på Socialförvaltningen i Lund bland annat.

Jag har en ganska brokig bakgrund, men är nu så himla glad att jag landat på Lunds universitet.

Vad gör en provsamordnare? 

Egentligen skulle man kunna kalla det för examinationskoordinator – en person som samordnar och faciliterar arbetet kring våra prov – ja, kring allt examinerande inom fakulteten faktiskt.

Det handlar om att vara ”spindeln i nätet”, med bred kontaktyta. Man får ordna med allt det praktiska såsom rutiner och utrustning, planering och schemaläggning av prov. Men också säkra kvalitén på våra examinerande moment. Provsamordnaren arbetar nära våra lärare, det kan innebära arbete med provkonstruktion, inställningar i provet samt efterarbete och analys. Rutiner som stöd i för- och efterarbetesprocessen har efterfrågats av vissa program.

Vi har nu fått gemensamma rutiner för det administrativa och logistiska på plats, och under hösten 2023 inledde vi samarbetet med Tentamensavdelningen. De står för genomförandet av våra prov i sal, med värdar på plats (än så länge på Matteannexet i Lund).

Som provsamordnare ingår jag i QPS förvaltningsgrupp tillsammans med Johan Agardh, Frida Reisdal och Magnus Hillman.

Vad vill du göra framåt?

Jag vill fördjupa mig i kvalitetsarbetet, granskning och analys av innehållet i våra prov. Jag vill kunna erbjuda våra lärare ett slags ”bokslut”, en sammanfattning efter avslutad tentaperiod. Vi har otroligt mycket data att tillgå i QPS, och om man lyckas visualisera den datan och förpacka den snyggt, tror jag att det kommer att vara till stor hjälp och glädje för lärarna. Det kommer att hjälpa dem i det fortsatta arbetet med skriftliga prov.

Jag vill såklart också fördjupa mig i, - och lära mig mer om - lärande, bedömning och återkoppling och börja arbeta med alla typer av bedömande aktiviteter.

Jag har mycket att lära och utveckla – det känns otroligt spännande och utmanande!

Till sist – vad ska du göra i sommar?

Jag ska ha en lång och härlig semester, mest hemma men även på Österlen och i Stockholm. Jag vill vara hemma och njuta av min trädgård, älskar att skrota runt och fixa. Jag vill ha sol och bad och svensk sommar!